2019. március 14., csütörtök

vSphere 6.7u1 upgrade 2.

Miután sikeresen megtörtént a PSC frissítése, következő lépésben a vCenter szerver upgrade-et kell végrehajtani. Nem nagy meglepetés, de az upgrade folyamata szinte teljesen megegyezik a PSC frissítéssel. A következőkben csak az eltéréseket sorolom fel.


Mivel a forrás vCenter eléréséhez szükség van a PSC-re, ezért a Connect to source appliance oldalon több információt kell megadni.


A környezetünk nagyságától (illetve  jövőbeli méretétől) függően választhatunk néhány előre definiált VM méret közül. Ha utólag változtatni kell a mérteket, a memória és CPU egyszerű eset, de a diszkekkel kapcsolatban érdemes utána nézni a Neten. Ezek után megtörténik az appliance telepítése, majd megkezdődik a második fázis. Itt is csak a PSC-hez képest eltérő vagy új képernyőket mutatom meg.


A preupgrade check eredményeként itt olyan üzeneteket is kaphatunk, aminek a PSC esetében nem értelmezhető. Ilyen a csatolt képen látható warning is.



Végül még egy nagyon fontos dologra kérdezz rá a telepítő. Eldönthetjük, hogy az upgrade során a forrás vCenter adatbázisából milyen adatokat vegyen át az új appliance. Ennek hatása van a telepítés idejére, így a becsült állásidőre is. Nyilván a harmadik opció a legoptimálisabb választás (megmarad minden eddigi feladat, esemény és performancia adat.

Ha véget ér a folyamat, az eredmény a lekapcsolt forrás vCenter szerver és a működő új 6.7 U1-es szerver. Látható, hogy ha semmi rendkívüli probléma nem jön közbe, akkor az upgrade egy nagyon jól követhető, egyszerű folyamat.

Az új verzió egyik előnye, hogy közel teljes értékű HTML5 klienst kapunk.Erről majd egyszer később...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése