2012. szeptember 7., péntek

VMware HAL (Hands on Lab)

A WMware konferenciák egyik leglátogatottabb "szolgáltatása" a Hands on Lab. Aki volt olyan szerencsés, és ott lehetett az előző évek valamelyikén, az megtapasztalhatta, hogy komoly sorbaállás után lehet csak szabad gépet kapni. (Bár az is igaz, hogy igen nagy számú vékony kliens miatt gyorsan haladt a sor).

A WMworld 2012-re egy kicsit átalakították az infrastruktúrát. Legalábbis a hírek szerint...
Most már saját eszközzel is be lehet ülni egy elkülönített területre, és Wifi segítségével kapcsolódni lehet a HAL környezethez.

Ha a hír csak ennyi lenne, akkor nem lenne érdemes pazarolni rá a biteket. A lényeg, hogy a VMware a konferencia, konferenciák után  nem szünteti meg a környezetet, hanem elérhetővé teszi, mint online szolgáltatás.

Ennek béta tesztelése hamarosan indul, amire már most fel lehet iratkozni ezen az oldalon. Hogy legyen elképzelésünk arról, hogy pontosan miket is lehet majd kipróbálni, létezik egy poszter, amin minden fontos információ megtalálható.

Nem hiszem, hogy a szeptemberi vmug rendezvényre ez már elérhető lesz, de a következőn néhány vékony kliens kihelyezésével a látogatók is biztosan kipróbálhatják majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése