2015. október 31., szombat

VCP6-DCV Delta

A VMware adott egy 65%-os kedvezményt amennyiben október 31-ig nekifutok a VCP6-DCV (vagy VCP6-DCV Delta) vizsgának, így október 30-ra be is foglaltam egy időpontot a Training360 oktató központjában. Ha már választhattam, akkor a Delta vizsgát tettem le. Kevesebb kérdést tartalmaz, és szertettem volna tényleg csak az újdonságokra és változásokra koncentrálni.

Nem véletlen választottam a lehető legkésőbbi időpontot. Szerettem volna, ha addigra átállunk a teljes éles környezettel vSphere 6-ra, így szerezhettem volna elég tapasztalatot közben. Ez sajnos nem történt meg, így egy kis tesztkörnyezetet építettem, és azon próbáltam ki az új vagy megváltozott 6-os képességeket.
A következő forrásokat használtam:

http://www.vladan.fr/vcp6-dcv/
http://www.virten.net/vmware/vcp6-dcv-delta-study-guide-whats-new-v5-5-to-v6-2v0-621d/
http://go.veeam.com/vmware-certification-vcp6-dcv-study-guide-exam-blueprint.html
Próba vizsga

Mivel szeretem a papír alapú könyveket is, ezért még beszereztem a Mastering VMware vSphere 6 könyvet is.

A vizsgáról néhány szó. A szokásos módon minden gördülékeny volt. Megérkeztem a Training360-hoz, és kb. 10 perc múlva már ott ültem a gép előtt. Ami meglepő volt, hogy a delta vizsga ellenére sok olyan kérdés volt, ami nem köthető a 6-os verzióhoz. Nem tudom milyen a nem delta vizsga, de nekem úgy tűnt, mintha ez a vizsga a teljes vizsgának lenne egy kevesebb kérdésből álló változata, amiben szép számmal voltak olyan kérdések is, amik nem köthetők a hatos verzióhoz.

A vizsga sikerült, így most 2017.10.30-ig érvényes VCP6-DCV vizsgám van, illetve ez automatikusan meghosszabbította a VCP5-DCV vizsga lejárati idejét is.

Ha majd elérhető lesz a VCAP6 (azt hiszem más lesz a neve), akkor persze szeretném azt is letenni, bár a meglévő VCAP5-DCV vizsgám (egyelőre) nem jár le. Ehhez persze az is kell, hogy valahogy hozzájussak egy jelentősebb kedvezményhez, mivel ezeket a vizsgákat mgamnak finaszírozom, és az advanced viszga ára emlékeim szerint 3-400 dollár.

2 megjegyzés:

  1. Gratulalok Zoli!:) egyebkent en is ugy vettem eszre hogy altalanos nem 6 specifikus kerdesekbol is jonehanyat adtak.

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    VCAP voucher (altalaban 50-60%) szokott lenni a vmworld ideje alatt. Addigra talan ki is jon majd a vizsga.
    Egyebkent VCIX lesz majd.

    VálaszTörlés