2011. augusztus 11., csütörtök

vSphere Licencing Advisor

Miután végleges lett az új licence konstrukció, a VMware letölthetővé tette a tárgyban szereplő toolt, amivel mindenki saját maga ellenőrizheti, hogy a meglévő környezetét mekkora plusz költséggel tudná vSphere 5-re upgrade-elni. Szerencsés esetben persze ingyenesen, de az előző bejegyzés alapján látható, hogy lesznek vesztesei az új konstrukciónak. A tool letölthető innen.

A telepítés ettől egyszerűbb nem is lehetne (illetve de, ha telepíteni sem kellene). Indulás után meg kell adni a vCenter szerver nevét vagy IP címét, valamint a bejelentkezési adatokat. Ha több vCenter szerverünk van, akkor egy kis .txt file-ban is lehetőségünk van a szerverek felsorolására, majd a tool-lal beolvastathatjuk.
Az infrastruktúra méretétől függően néhány perc alatt kész is van a kimutatás. Mielőtt az eredményt megtekinthetnénk, az alábbi információt jeleníti meg, ami segít a verziók közti eligazodásban.



Az eredmény egy könnyen áttekinthető táblázat, amelyben néhány alap információt láthatunk. Köztük a lényeget: a meglévő licenceink alapján mennyi vRAM használatára vagyunk jogosultak, illetve jelenleg mennyit használunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése