2013. április 6., szombat

Top 10 Virtualizációs és VMware blog

Minden évben Eric Siebert a saját blogján meghirdet egy blogger "versenyt", amely évről évre népszerűbb. Mindig jelennek meg újabb bloggerek, de vannak akik már évek óta a legjobbak között szerepelnek. Az első 10 helyezett blogról szeretnék megosztani veletek néhány információt.
Én a magam részéről napi rendszerességgel olvasom őket (természetesen RSS használatával), így nagyon sok információ birtokába lehet jutni.
Ha valaki nem ismeri valamelyik blogot a lentiek közül, annak érdemes pár percet rászánnia, biztosan fog pár érdekességet találni.

Akkor nézzük az idei verseny első 10 helyezettjét.

1. Yellow Bricks (Duncan Epping)

Mint a Clustering Deepdive könyvek egyik szerzője, leginkább erőforrás kezeléssel, DRS és HA működésével, vCloud használatával kapcsolatban ír. Nagyon termékeny, nem véletlenül lett az első.

2. Frank Denneman blogja

A fentebb említett könyvek másik szerzője. Ennek megfelelően hasonló témában jelennek meg cikkei, de nagyon gyakran egy adott problémát, érdekességet jár körbe. Ezek mellett időnként jövőbeli vSphere funkciókról is olvashatunk. Volt szerencsém több előadáson részt venni, ahol Frank Denneman és Duncan Epping volt az előadó, és minden ilyen alkalom nagy élmény volt.

3. Scott Lowe blogja

Virtualizáció, storage és network. Mindhárom témában nagyon sok érdekes és hasznos cikk olvasható. De én leginkább a Mastering VMware vSphere 5 könyvéről ismerem. Amikor a VCP5 vizsgámra készültem, ez a könyv volt a fő forrásom. Rendkívül részletes, olvasmányos.

4. NTPro.nl (Eric Sloof)

Alig van olyan nap, amikor nem jelenik meg új bejegyzése. Mivel főleg oktatással foglalkozik, ezért cikkei is ezen téma köré csoportosulnak. Minden infót megtalálhatunk új tanfolyamokról, vizsga lehetőségekről, oktató videókról, könyvekről, White Paper megjelenésekről, flingeről, stb.

5. Virtual Geek (Chad Sakac)

Minden ami EMC és VMware. Ennek megfelelően főleg storage jellegű írásai vannak. Mély technikai jellegű írások.

6. Virtually Ghetto (William Lam)

Mint ahogy blogjának alcímében írja, VMware scripts & resources. Olyan scriptek fűződnek a nevéhez, mint a vmwarevSphereHealthCheck.pl, vagy vmwarevSphereSecurityHardeningReportCheck.pl, vagy a sokak által ismert ghettoVCB. Persze ezek mellett sok más információt, technikai érdekességet találhatunk a blogjában. Jellemzően kb. 100 hasznos bejegyzés évenként!!

7. Mike Laverick blogja

Sok hasznos és részletes cikk a vSphere környezet használatáról, beállításokról, stb. Főleg oktatási céllal megírt bejegyzések. Nincs saját blogja, írása a VMware saját blogjai között jelennek meg.

8. Virtu-al (Alan Renouf)

Ha PowerCLI, akkor Alan Renouf (és persze Luc Dekens). Elképesztő mennyiségű scriptet írt és osztott meg az érdeklődőkkel. Ha ilyen jellegű problémának van, biztosan kapunk rá választ. Vagy a blog olvasása során, vagy  fórumban feltett kérdésünkre adott válaszán keresztül. De nekem a legnagyobb segítséget a vCheck script gyűjtemény megírásával segített. Erről már írtam itt is régebben.
Nagy élmény amikor párban Luc Dekens-sel előadást tartanak. Mindketten nagyon nagy fejek.

9. Cormac Hogan blogja

Ő az egyetlen a 10-ből, akinek nem követem az írásait. Így ez meglepetés marad mindenki számára (mindenki alatt azt a néhány embert értem, aki ezt olvassa...). Illetve még abban is kilóg a sorból, hogy az előző években nem szerepelt a blogja a listákon, tehát új bloggernek számít.

10. vSphere-land (Eric Siebert)

Mint a bevezetőben említettem, az ő blogján történt a szavazás. A teljes lista itt található.
Neki az előkelő 10.-dik helyet sikerült megszereznie:) E mellett természetesen más jellegű írások is találhatók a blogjában. (pl. egy nagyon részletes link gyűjteményt)

Ők 10-en kapták a legtöbb szavazatot. Persze ez nem jelenti azt, hogy mások ne lennének ennyire jók, de valamiért a szavazóknak ezek a blogok tetszettek leginkább.
Én a fentieken kívül még hasznosnak tartom pl. Kendrick Coleman, Andre Leibovoci, Luc Dekens, Vladan Seget blogját is, és persze fel-fel bukkan mindenfél hasznos írás mások blogján is.

Ha valakinek van ötlete, hogy mit érdemes olvasni a Neten annak, aki napi szinten tájékozott szeretne maradni, akkor a hozzászólások között bátran ossza meg másokkal is. (Hátha most majd lesz végre hozzászólás is...)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése