2012. november 23., péntek

NEE projekt (Hands on Lab Online)

Valamikor szeptemberben ebben a posztban írtam arról, hogy a VMWorld 2012 Hands on Lab környezetét egy kicsit átalakítják, és mint online szolgáltatás, tovább él majd. Akkoriban fel lehetett iratkozni egy várólistára, és az volt az ígéret, hogy ha a környezet kipróbálható állapotú lesz, akkor majd jelentkeznek. Nos ez történt meg a napokban. A projektnek a szépen csengő NextGen Education Environment (NEE) nevet adták.

Aki feliratkozott, annak mostanság levelet kell kapnia a admin@projectnee.com e-mail címről. Már akinek nem nyeli el a spam szűrő.

Az alkalmazás csak Firefox, Chrome és Safari böngészők újabb változataival használható, az Internet Explorer nem támogatott. Ha sikeresen beléptünk, akkor a következő felület fogad minket.


Egyelőre viszonylag kevés labor érhető el, de állítólag folyamatosan fogják bővíteni a kínálatot. A használata egyszerű, bár sok mindent kell néha megjeleníteni a képernyőn, ami egy normál méretű monitor esetén zavaró lehet. A  részletekbe nem szeretnék belemenni, mindenkinek érdemes kipróbálnia. Még annyi, hogy a fejlesztők szerint is történhetnek furcsa dolgok a használat során, de folyamatosan tökéletesítik az oldalt. Egy labor elindítása után kb. ilyesmire számítsatok:


További információt találhattok a következő oldalakon:

Online közösség: http://vmware.com/go/hol
Blog: http://blogs.vmware.com/hol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése