2012. november 11., vasárnap

TXNBYTELIMIT (dsm.opt)

Még 2011-ben belefutottam abba a problémába, hogy a TSM BA kliens 6.2.3-as verziójától kezdve a direkt szalagra történő virtuális gép mentési sebessége az előző verziókhoz képest töredékére esett vissza. Ez a sebesség visszaesés a virtuális diszkek TSM szerveren való megváltozott tárolási módjából fakadt. Ezen sokat lehetett segíteni a ún. kontroll file-ok lemezes pool-ba irányításával. Erről részletesen írtam itt és itt.

Végül a problémát a TXNBYTELIMIT paraméter megváltoztatásával lehetett orvosolni. Bár azt a sebességet továbbra sem tudja produkálni, mint pl. a 6.2.2-es kliens, de ez már így tökéletesen használható.

A TXNBYTELIMIT értéket a dsm.opt file-ban adhatjuk meg. Értékével azt szabályozzuk, hogy a TSM kliens mennyi adatot küldhet a TSM szerverre, mielőtt a TSM szerver a saját adatbázisában el nem könyveli a tranzakciót. Ez a 6.3-as kliensben 300KB és 32GB között mozoghat. Nyílván ez úgy segít a mentés gyorsításában, hogy meglehetősen nagy értéket állítunk be. Ekkor ugyanis a TSM kliensnek ritkábban kell arra várnia, hogy a TSM szerver visszajelezze az átküldött adatok sikeres tárolását.

Természetesen a nagy értéknek lehet negatív hatása is, hiszen sikertelen tranzakció esetén újra át kell küldeni a teljes adat mennyiséget. Én konkrétan a 16GB-os értéket használom. További növelés nem gyorsította fel a mentést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése